Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Березневі показники радіаційного фону в межах норми

За інформацією Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом березня підвищень радіаційного фону довкілля у пунктах спостереження не зафіксовано.

Кіровоградська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів також здійснює щоденний моніторинг рівнів гама-випромінювання атмосферного повітря на територіях всіх агропродовольчих ринків області, де реалізується продовольча сировина, сільськогосподарська продукція, та радіаційний фон харчової продукції. Зокрема щотижнево проводилось 205 досліджень радіаційного фону атмосферного повітря та харчової продукції. За їх результатами, підвищення радіаційного фону не фіксувалися.

Окрім зазначених випробувань, спеціалісти лабораторії проводять дослідження сільськогосподарських культур, кормів та харчових продуктів за радіологічними показниками.

За вказаним параметром у березні здійснено 10 досліджень сільськогосподарських культур та 174 - харчових продуктів, кормів. Результати в межах норми.

Моніторинг за радіаційними показниками об'єктів довкілля, харчовою продукцією, кормами продовжується

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки