Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

До уваги представників медіа та всіх зацікавлених: про захист прав споживачів в умовах воєнного стану

Інформаційний майданчик на тему:

«Державний ринковий нагляд безпечності нехарчової продукції

та захист прав споживачів в умовах воєнного стану»

 

14 березня 2024 року о 13.00 в залі Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24, м. Кропивницький), відбудеться інформаційний майданчик на тему:«Державний ринковий нагляд безпечності нехарчової продукції та захист прав споживачів в умовах воєнного стану» з нагоди Всесвітнього дня захисту прав споживачів.

Захід організовує управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

У заході беруть участь представники підприємницьких структур, громадськості, територіальних органів виконавчої влади у сфері державного ринкового нагляду, фахівці з питань захисту прав споживачів та державного ринкового нагляду

Всесвітній день захисту прав споживачів – важлива для всіх дата, оскільки всі ми є споживачами, прагнемо споживати безпечну та якісну продукцію.

Відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» державний ринковий нагляд – це діяльність органів ринкового нагляду з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.

Усі ми знаємо, що, незважаючи на норми чинного законодавства, зокрема, Закон України «Про захист прав споживачів», на прилавки магазинів потрапляють і неякісна харчова продукція, і неякісні товари широкого вжитку. Рівень послуг, які отримує український споживач, також часто не є належним.

Тому забезпечення конституційних прав громадян як споживачів на відповідну якість і безпеку товарів, робіт, послуг, отримання про них необхідної, достовірної та доступної інформації – один із пріоритетних напрямів діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Важливим напрямком роботи є контроль щодо попередження куріння тютюнових виробів, зниження рівня їх вживання серед населення, обмеження доступу до них дітей, охорони здоров'я населення від шкоди, що завдається їхньому здоров'ю.

Тож які кроки здійснюються Головним управлінням Держпродспоживслужби в Кіровоградській області з тим, щоб споживачі були якомога краще захищені від можливих небезпечних для здоров’я і життя товарів в умовах воєнного стану? Як взаємодіють між собою органи ринкового нагляду в області? Про це йтиме мова на заході.

Всі учасники матимуть можливість поспілкуватися зі спікерами.

Наприкінці заходу відбудеться нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку до Всесвітнього дня захисту прав споживачів.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки