Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели семінар щодо організації харчування в закладах освіти

Cпеціалісти Голованівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області продовжують співпрацю з керівниками закладів освіти, представниками органів місцевого самоврядування щодо реформування системи харчування в закладах освіти. Зокрема нещодавно відбувся cемінар з керівниками відділів освіти, директорами та завідувачами філій закладів освіти Голованівської, Побузької та Перегонівської ОТГ.

Присутні обговорили вимоги та обмінялися досвідом в питаннях організації харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх закладах, висвітлення принципів здорового харчування дітям та батькам, виконання норм споживання харчових продуктів, зберігання, використання та дотримання технологічного процесу при приготуванні страв, оформлення відповідної облікової документації з організації харчування відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Під час заходу спеціалістами Голованівського районного управління висвітлені основні проблеми, а саме: помилки, які найчастіше допускаються при складанні перспективного чотиритижневого сезонного меню, не виконання норм харчування в різних вікових групах дітей, недотримання сумісності продуктів та розрахунку калорійності. Наголосили учасникам семінару про необхідність впровадження передових технологій приготування страв, використання в меню сучасних страв, рекомендованих МОЗ України та іншими збірниками для дитячого харчування.

Окрім основного питання доповідачі звернули увагу присутніх і на дотримання температурного режиму у приміщеннях закладів освіти та укриттях, необхідність проведення заходів з профілактики розповсюдження ГРВІ, грипу та COVID-19.

На завершення семінару, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Голованівського районного управління відповіли на запитання присутніх щодо шляхів вирішення проблемних питань, які виникають під час організації безпеки освітнього процесу.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки