Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Підготовку до сезону відпочинку та стан захисних споруд обговорили на засіданні комісії

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук взяв участь у засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Кіровоградській обласній військовій адміністрації. Одним з питань, яке розглянули учасники заходу, була підготовка місць відпочинку на водних об’єктах.

Мова йшла про безпеку місць відпочинку та правила поведінки на воді, оскільки використання не підготовлених місць відпочинку на воді несе ризики до травмування, сонячних опіків, інфекційних, паразитарних захворювань, харчових та нехарчових отруєнь тощо.

Так, минулого року на території області функціонували 4 пляжі з дотриманням вимог санітарних норм: три в Голованівському районі (Гайворонська та Новоархангельська громади) та один в Кропивницькому районі (Катеринівська громада). Всі вони були обладнані та підготовлені до початку роботи, обстежено дно пляжів, проведені дослідження поверхневих вод, ґрунту (піску) за мікробіологічними показниками (без відхилень), обстежені спеціалістами Держпродспоживслужби області. Відсутність укриттів – це недолік всіх 4 пляжів.

Інші місця відпочинку на воді, в тому числі на приватних базах відпочинку,  не обстежувались спеціалістами Держпродспоживслужби, функціонували з порушеннями санітарних норм.

Тож, враховуючи всі недоліки, для належного проходження цьогорічного купального сезону регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення визначити місця масового відпочинку населення на водних об’єктах та обладнати їх відповідно до вимог чинного законодавства, в тому числі згідно Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць

Відтак під час підготовчого періоду Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області посилить нагляд за дотриманням вимог на визначених місцях відпочинку на водних об’єктах для населення, продовжуватимуться комісійні обстеження із залученням представників органів місцевого самоврядування та представників ДСНС України в області.

Ще одне питання для розгляду на засіданні стосувалось результатів технічної інвентаризації та стану захисних споруд цивільного захисту. На території області протягом 2023 року спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками органів місцевого самоврядування та ДСНС провели 1 575 комісійних обстежень укриттів.

Зокрема комісійно обстежили 780 укриттів у закладах освіти (виявлені порушення у 163), 185 укриттів житлового фонду (виявлені порушення у 93) та 162 захисні споруди підприємств/організацій (виявлені порушення у 58).

Цьогорічна робота комісій щодо обстеження захисних споруд цивільного захисту продовжується. Вже проведено 353 комісійних обстеження: 316 в закладах освіти, 5 в місцях перебування ВПО, 31 в закладах соціальної сфери та 1 укриття оздоровчого табору.

Комісійні обстеження усіх об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та складанням актів цих обстежень, оформлених на захисні споруди цивільного захисту та найпростіші укриття, здійснюватимуться щоквартально органами місцевого самоврядування спільно з фахівцями ДСНС, Національної поліції, Держпродспоживслужби в області та інших зацікавлених органів.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки