Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Відновлені позапланові перевірки у сфері надання житлово-комунальних послуг

Кабінет Міністрів України постановою від 08 березня 2024 року № 261 вніс зміни до постанови від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Зокрема передбачено, що протягом періоду воєнного стану за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоровя людини, позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг здійснюються за рішенням Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Такі зміни допоможуть захистити права споживачів при наданні їм житлово-комунальних послуг. Адже левова частка звернень, які надходять до Держпродспоживслужби в Кіровоградській області стосується питань тепло- та водопостачання, водовідведення, нарахування абонентської плати тощо.

Також поновлено проведення планових заходів державного ринкового нагляду щодо:

  • побутових ламп неспрямованого випромінення в частині їх відповідності вимогам Технічних регламентів щодо вимог до екодизайну для побутових ламп неспрямованого випромінення і Технічного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів
  • низьковольтного електричного обладнання в частині його відповідності вимогам Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання
  • обладнання в частині його відповідності вимогам Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання
  • машин та устаткування в частині їх відповідності вимогам Технічного регламенту безпеки машин.
Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки