Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Відбулася робоча поїздка заступника Голови Держпродспоживслужби Сергія Захаріна до Кіровоградської області

З робочим візитом на Кіровоградщину завітав заступник Голови Держпродспоживслужби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін. Разом із начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігорем Бойчуком та заступником начальника Кіровоградської ОДА Юрієм Миколаєнко він взяв участь у роботі колегії Головного управління.

Також Сергій Захарін відвідав Кіровоградську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби, де ознайомився з роботою установи, акредитованою відповідно до сучасних вимог, функціоналом та можливостями для здійснення різних видів лабораторних досліджень, зокрема широкого спектру досліджень продукції тваринного та рослинного походження, кормів, води, насіння та садивного матеріалу, санітарно-гігієнічних досліджень, лабораторної діагностики хвороб тварин та птиці.

Заступник Голови Держпродспоживслужби оглянув і Кропивницьку районну державну лікарню ветеринарної медицини. Він відзначив сучасні підходи задля розширення можливостей надання ветеринарних послуг. Зокрема, використання ветфахівцями переносного апарату УЗД, що дає змогу проводити ультразвукову діагностику тварин як в лікарні, так і під час виїзду, та застосування хірургічного електроножа для безкровного методу проведення операцій тваринам.

Під час візиту до Кіровоградської обласної фітосанітарної лабораторії Сергій Захарін мав змогу побачити результати роботи щодо обстеження сільськогосподарських культур на наявність шкідників, а також виготовлення бактоциду - екологічно безпечного препарату, основу якого складає зерно пшениці, оброблене в лабораторних умовах специфічними бактеріями для захисту від мишоподібних гризунів на сільськогосподарських угіддях, фермах і в складських приміщеннях. Лабораторія також акредитована на проведення фітосанітарної експертизи та ідентифікацію регульованих шкідливих організмів, аналізування посівних якостей насіння, визначення біохімічних та технологічних показників сільськогосподарських культур.

Ознайомившись з діяльністю підпорядкованих установ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, Сергій Захарін подякував фахівцям за роботу та висловив впевненість в тому, що спільними зусиллями працівників усіх сфер Служби ми продовжуватимемо забезпечувати продовольчу безпеку наших громадян та розвивати аграрний потенціал України.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки